Houtimitatie

Home/Diensten/Houtimitatie
Houtimitatie2020-01-17T14:05:43+01:00

Houtimitatie

Een van de specialismen van schildersbedrijf Nijhoff is houtimitatie schilderen.

Houtimitatie schilderen is een techniek die al eeuwen wordt toegepast. De oorsprong van image descriptionhoutimitatie komt voort uit de zogenaamde “eikenbelasting” Indien men vroeger eikenhout in de woning verwerkt had, moest men daarover belasting betalen. Liet men het eikenhout beschilderen, zodat het oogde als een andere houtsoort, of zelfs als eikenhout, dan ontliep men deze belasting maar profiteerde men wel van de kwaliteit en duurzaamheid van het eikenhout.

Bij houtimitatie schilderen worden luxe decoratieve houtsoorten als mahonie, eiken, teak, geïmiteerd met hun natuurlijke uitstraling welke niet van echt zijn te onderscheiden. Houtimitaties worden hoofdzakelijk toegepast bij monumentale panden, kerken en landhuizen, maar ook bij openbare gebouwen, horecagelegenheden en zelfs bij particulieren wordt de techniek steeds vaker ter decoratie aangebracht.

Wilt u meer weten over houtimitatie schilderen? Neem dan contact met ons op.

Vraag vrijblijvend een offerte op

Projecten met houtimitatie

Ook sterk in

  • Stucadoren
  • Spack spuiten
  • Behangen
  • Glas zetten
  • Wand afwerking
  • Restauratie

Geniet van onze kwaliteit

Door een nauw samenwerking met Sigma Coatings en Luijten verf Dordrecht in combinatie met onze klantgerichtheid en persoonlijke benadering hebben wij voor iedereen een passende oplossing. Uw schilderwerk is bij ons in veilige handen en wij zorgen er voor dat het weer zo goed als nieuw is!

Vraag vrijblijvend een offerte op